PROFIL INFO HISTORIE GALLERI LINKS KONTAKT
 

Boganmeldelse: Le Mans - ledengariske racerbiler


Der kommer jævnligt nye bøger omkring Le Mans. Hvert år udkommer den officielle Le Mans årbog, hvor årets løb genfortælles i ord og billeder. Derudover udgiver kørere deres biografier, hvoraf nogle naturligt har store passager omkring Le Mans. Nu er der så udkommet endnu en bog om Le Mans… Det er bogen Le Mans – legendariske racerbiler.

Forventningerne er altid høje, når der udgives litteratur omkring emnet Le Mans. Derfor var det også med spænding, at denne bog blev åbnet og studeret. Kort fortalt, så er det en flot bog bygget op primært som en billedbog, der hovedsageligt viser højtdetaljerede studieoptagelser af 29 forskellige Le Mans racere; den ældste helt tilbage fra Le Mans start i 1923, og den nyeste værende Audi R18 fra Le Mans 2012. Ud over de detaljerige billeder, er der ledsagende tekst, der flere steder indeholder citater og interviews med nogle af de kørere der selv kørte bilerne.

Nu er det ikke så tit, at der udkommer Le Mans litteratur med netop bilerne i fokus. Personligt kan jeg i min reol med motorsportsbøger kun finde bøger der er modelspecifikke (for eksempel omkring Porsche 956/962, McLaren F1 GTR eller Audi R8), men ikke et så bredt værk, der indeholder så mange forskellige bilmodeller over en så lang årrække.

Billederne er optaget i løbet af de seneste år, og viser derfor bilerne som de ser ud nu. Det kan man både synes er godt og skidt, da en del af Le Mans stemningen er vasket og poleret af; kun Audi R18 står møg beskidt og ligner en rigtig Le Mans racer.

Bogen er oversat til dansk, og det ser ud til, at oversætteren er sluppet godt fra det. Man ser nogle gange eksempler på bøger der er oversat en ikke-fagmand, hvorved vigtige forståelsesmæssige detaljer forsvinder, men dette synes ikke tilfældet her.

En samlet vurdering er, at bogen er værd at anskaffe for alle motorsportshistorieinteresserede, og især de der har fulgt med på Le Mans. Nyd de flotte og detaljerige billeder, og forøg din viden omkring bilerne og deres historie.

Bogen er på 242 sider, og koster vejledende kr. 349. Kan købes hos boghandleren.


Boganmeldelsen er lavet af 24h-le-mans.dk, maj 2014