PROFIL INFO HISTORIE GALLERI LINKS KONTAKT
 

Boganmeldelse: Tom Kristensen og Le Mans


Året er 2023 - 100 året for det første Le Mans. En ny bog om Mr. Le Mans - Tom Kristensen - er udgivet, og vi har læst bogen igennem og kan her bringe en anmeldelse af den.

Min første tanke da jeg så bogen, var, hvad denne bog mon ville bringe af nyt og spændende til emnet Tom Kristensen og Le Mans. På reolen med motorsportslitteratur, står i forvejen seks Tom K. titler, der spænder fra biografier til ´året der gik´ i Audi-tiden. Flere af dem med Nils Finderup som forfatter.

Bogen, der er på næsten 300 sider, er bygget op som en detaljeret gennemgang af Le Mans årene 1997 (Tom K´s Le Mans debut) til 2014 (Tom K´s sidste løb på Le Mans), krydret med historisk tilbageblik til dele af fortiden i dette historiske motorløb.

De enkelte Tom K. år er rigt dokumenteret med billeder og beskrivelser fra årets løb, samt hvad der gik forud af forberedelser før selve løbet. En større del af billederne er leveret af den danske mesterfotograf Claus Søndberg, der viser både liv og action, og bringer høj kvalitet til bogen.

Er der noget jeg savner? Der er faktisk lidt... Le Mans er en fest for de op mod 250.000 tilskuere der hvert år samles omkring banen i Frankrig, og i Tom K. perioden var der vel estimeret op mod 35.000 fra Danmark. Dette kunne godt fylde lidt mere i bogen, omend opbakningen fra tilskuerne også er nævnt. Bemærkelsesværdigt nok stødte jeg slet ikke på en beskrivelse af, at Tom K´s lillebror Jacob i 2005 startede motorsports rejseselskabet K-rejser, og lavede den fedeste dansker camp på Le Mans.

Bogen er flot lavet - både som bog og som dokumentation over en æra i både dansk og international motorsportshistorie. Der er ny information om løbene som jeg ikke tidligere har læst, og dermed samles noget unik baggrundsinformation fra Tom´s tid i bl.a. Audi-racerne.

Er bogen værd at købe? Ja, det synes jeg helt klart. Der er ikke tale om en kavalkade med PR billeder fra Audi, men et ny-udarbejdet materiale med billeder jeg ikke tidligere husker at have set udgivet. Den vil absolut gøre det godt på hylden med motorsportslitteratur, og indramme årene 1997 - 2014 set fra Tom K´s synsvinkel.

Bogen hedder Tom Kristensen og Le Mans, er skrevet af Nils Finderup og udkommet på Gyldendals forlag.

Anmeldt af: Henrik @ 24h-le-mans.dk